Suplementy i naturalne witaminy najwyższej jakości !!!

"Na całym świecie, CaliVita® International propaguje nowy, pod względem jakości, styl życia. Pod pojęciem tym kryje się prowadzenie zdrowego stylu życia, którego obecnie nieodłączną częścią - oprócz regularnego uprawiania ruchu i zdrowego odżywiania się - jest również systematyczne zażywanie suplementów żywieniowych."

 

jesteś na:    ►  Produkty CaliVita

New Life  (multiwitamina dla kobiet)
Preparat naturalny dla kobiet przygotowujących się do ciąży,
dla kobiet w ciąży, oraz dla matek karmiących piersią.

Oryginalny produkt z CaliVita® International


New Life  to preparat naturalny dla kobiet przygotowujących się do ciąży, dla kobiet w ciąży, oraz dla matek karmiących piersią.

W życiu kobiety występują okresy, kiedy zapotrzebowanie organizmu na składniki odżywcze zwiększa się mocno. W okresie ciąży i karmienia piersią, szczególnie istotna staje się optymalna podaż witamin i składników mineralnych. Nie tylko ze względu na stan zdrowia matki, ale także dla prawidłowego rozwoju dziecka.

New Life  zabezpiecza zwiększone zapotrzebowanie na witaminy i składniki mineralne. Tym samym umożliwia właściwy rozwój płodu w łonie matki, a później niemowlęcia w okresie karmienia piersią. Chroni przed niedorozwojem łożyska, oraz przed poronieniem (szczególnie gdy stosuje się go już odpowiednio wcześnie przed zajściem w ciążę).

Przygotowanie do ciąży, sama ciąża i karmienie piersią, to trzy ważne okresy w życiu kobiety, stawiające jej najwyższe wymagania żywieniowe. Zwiększone zapotrzebowanie na witaminy i składniki mineralne przy stosunkowo niewiele zwiększonym zapotrzebowaniu na energię, zmusza do starannego układania jadłospisu i coraz częściej do stosowania suplementacji.
Zakłada się, iż kobieta w ciąży potrzebuje dwa razy więcej żelaza niż normalnie. Tak więc, chcąc przyjąć potrzebną ilość tego pierwiastka, musiałaby spożyć dziennie 5000-7000 kalorii. Jest to prawie niemożliwe do zrealizowania, a na pewno nie wskazane. Nic więc dziwnego, że poważne niedobory żelaza w okresie ciąży i połogu, dotyczą około 30% kobiet. Najnowsze badania dowodzą, że nieodpowiedni poziom żelaza w diecie niemowlęcia, bardzo negatywnie oddziałuje na jego rozwój, w tym także umysłowy. Najgorsze że skutków tych niedoborów, nie można już później nadrobić. W tym samym czasie rośnie zapotrzebowanie na witaminę C, która odpowiada nie tylko za prawidłowe funkcjonowanie układu odpornościowego, ale także za wchłanianie żelaza. W okresie ciąży zwiększa się też zapotrzebowanie na wapń, ponieważ organizm kobiety, aby zapewnić prawidłowy rozwój kości i zębów płodu, potrzebuje jego większe ilości. Niedostateczne spożycie kwasu foliowego, niezbędnego do wzrostu i odbudowy wszystkich komórek, może wpływać na niedorozwój łożyska i być przyczyną poronień oraz wad rozwojowych płodu. Kwas foliowy brany przed zapłodnieniem oraz przez pierwsze 6 tygodni ciąży w dużym stopniu zmniejsza ryzyko wystąpienia wad ośrodkowego układu nerwowego u dziecka.  Podczas ciąży zapotrzebowanie na witaminy z grupy B wzrasta średnio o 25-30%. Ilość żelaza w organizmie matki ulega zmniejszeniu ze względu na jego zapotrzebowanie przez płód. Suplementacja cynkiem zmniejsza ryzyko narodzin dziecka o zbyt małej wadze oraz wpływa pozytywnie na ogólny stan płodu. Wapń i fosfor są podstawą struktur kości i zębów. W ostatnim trymestrze ciąży występuje największe zapotrzebowanie wapnia przez płód właśnie z powodu kształtowania się układu kostnego. Ponadto wykazano że przyjmowanie przez matkę wapnia podczas ciąży obniża ciśnienie krwi i zmniejsza ryzyko przedwczesnego porodu.

Kobieta ciężarna musi więc zadbać o zaopatrzenie swojego organizmu we wszystkie niezbędne witaminy i składniki mineralne, gdyż ich niedobory mogą niestety niekorzystnie wpłynąć na rozwój jej dziecka.

Nowoczesne preparaty zawierają starannie dobrany zestaw składników odżywczych w ilościach dostosowanych do potrzeb kobiet ciężarnych i karmiących piersią. Duże znaczenie ma wprowadzenie odpowiedniej, większej ilości witaminy C, bowiem jest ona niezbędna do prawidłowego działania systemu immunologicznego, wytwarzania kości, chrząstek, kolagenu, oraz sprawnego przebiegu wielu reakcji enzymatycznych.


OPAKOWANIE

zawiera 120 tabletek

 

DAWKOWANIE

1 tabletka dziennie po posiłku, lub według zaleceń.

 

SKŁAD - tabletka zawiera:

 

•   Beta karoten

2.5 mg

•   Biotyna

60  µg

•   Cholina

10 mg

•   Chrom (pikolinian)

25  µg

•   Cyjanokobalamina

1  µg

•   Cynk

8 mg

•   Inozytol

10 mg

•   Jod

75  µg

•   Kwas foliowy

200  µg

•   Kwas pantotenowy

4 mg

•   Magnez

112.5 mg

•   Mangan

1 mg

•   Miedź

1 mg

•   Niacyna

9 mg

•   PABA

1 mg

•   Pirydoksyna

1  µg

•   Potas

5 mg

•   Ryboflawina

1 mg

•   Tiamina

0.8 mg

•   Wapń

325 mg

•   Witamina C

60 mg

•   Witamina E

7.5  jm

•   Żelazo

4 mg

TO CIEKAWE

Zakłada się, iż planując zajście w ciążę, warto przyjmować preparat multiwitaminowy na kilka miesięcy przed zapłodnieniem. Bowiem silny i dobrze odżywiony organizm przyszłej matki, stanowi dobry zalążek dla nowego życia i tym samym zapewni pomyślny przebieg ciąży, oraz prawidłowy rozwój płodu.

Kwas foliowy

Prawidłowa podaż kwasu foliowego jest niezwykle istotna u kobiet w ciąży. W celu profilaktyki wad cewy nerwowej u płodu, zaleca się przyjmowanie 0,4 mg kwasu foliowego dziennie, przez okres począwszy od trzech miesięcy przed planowaną ciążą, aż do 12 tygodnia. W praktyce, ze względu na duży odsetek ciąż nieplanowanych, zaleca się, aby wszystkie kobiety w wieku rozrodczym, przyjmowały stale doustną suplementację kwasu foliowego w dawce 0,4 mg. U kobiet, które urodziły już jedno dziecko z wadą cewy nerwowej, zaleca się profilaktykę dawką 5 mg kwasu foliowego na dobę.

Kwas foliowy:

  • reguluje wzrost i funkcjonowanie komórek

  • wpływa dodatnio na system nerwowy i mózg, decyduje o dobrym samopoczuciu psychicznym

  • zapobiega uszkodzeniom tzw. cewy nerwowej u rozwijającego się w łonie matki dziecka, ma pozytywny wpływ na wagę i rozwój noworodków

  • bierze udział w zachowaniu materiału genetycznego, w przekazywaniu cech dziedzicznych komórek, reguluje ich podział

  • usprawnia funkcjonowanie układu pokarmowego, uczestniczy w tworzeniu soku żołądkowego, zapewnia sprawne działanie wątroby, żołądka i jelit

  • jest czynnikiem antyanemicznym, pobudza procesy krwiotwórcze, czyli powstawanie czerwonych krwinek

  • chroni organizm przed nowotworami (szczególnie rakiem macicy).


LIOFILIZACJAb>

Najnowszą technologią zachowawczą przy produkcjach na bazie składników naturalnych, jest liofilizacja. Liofilizowany preparat zachowuje wszystkie biologicznie czynne składniki lecznicze. Technologia ta jest jeszcze stosunkowo rzadko stosowana. W ten sposób przygotowywane jest np. pożywienie dla astronautów.
Naturalne preparaty marki CaliVita® przygotowywane są właśnie z zastosowaniem procesu liofilizacji.


“Wiedza to przedsionek mądrości a przywilejem mądrości jest logika.”

 

CoCopyright  -  powitaminy.pl  2009  -  wszelkie prawa autorskie zastrzeżone